Thomas Georgi, pauke (1. solo)

Thomas Georgi, pauke (1. solo)

Hvorfor blev du musiker og hvorfor netop pauke?
Før jeg studerede slagtøj, havde jeg været medlem af den tyske fagforening for jazzmusikere med et ønske om at blive perkussionist (congas, bongos etc.).

Hvor har du studeret, og hvordan har din karriere ført dig til Odense Symfoniorkester? Under mit slagtøjsstudium (hvor man lærer alle slagtøjsinstrumenter, incl. pauke) ville jeg helst blive medlem af et ensemble for ny musik – mit yndlingsinstrument dengang var marimbafon. Orkestermusik interesserede mig ikke endnu, men min lærer Vassilios Papadopoulos (janitshar i NDR Hamburg) overbeviste mig om, at jeg skulle søge job i klassiske orkestre. Jeg fik ansættelser, først som slagtøjsspiller i Mannheim, senere som anden paukist med pligt til slagtøj i Thüringen Philharmonie Suhl og nu som paukist i Odense (uden slagtøj i min kontrakt).

Hvilken musik vil du allerhelst spille?
Store følelser med gåsehud har jeg haft som musiker mest ved særlige første gange: Første gang med mit partyband og en god afroamerikansk soulsanger, med indonesisk musik på verdensmusikfestival, med persiske musikere, en lille, ikke planlagt koncert i en persisk restaurant, senere med et orkester og en god dirigent (Harnoncourt i Salzburg) og min debut som paukist ved Brahms Requiem i Mannheim. Med for mange repetitioner er det desværre mere sjældent med de store følelser.

Hvilken komponist eller anden musiker beundrer du mest?
Som musiker betyder det meget for mig at spille musik, som fortæller mig noget nyt og vækker min nysgerrighed. Derfor vil jeg helst spille musik fra komponister, som overrasker mig, og som jeg ikke kender i forvejen. Udover genren og kompositionen er en god musikalsk oplevelse for mig afhængig af de musikere, jeg direkte spiller sammen med. Med min unge slagtøjsgruppe er jeg her meget heldig.

Hvad foretager du dig, når du ikke spiller musik?
Er jeg ikke på arbejde som musiker, så har jeg nok andet at lave: Jeg istandsætter vores gamle bondegård, alene, langsomt og bliver vel nok aldrig færdig. Ellers har jeg siden min barndom en stor interesse i andre kulturer og madlavning.