Lars Mathiesen, fagot (kontrafagot) 

Lars Mathiesen, fagot (kontrafagot) 

Hvorfor blev du musiker og hvorfor netop fagot? 
Jeg har altid spillet musik og sunget i kor. Som barn var det rockmusik på guitar. Da jeg kom på musikefterskole, opdagede jeg, at der var mange andre, som også spillede guitar og gjorde det bedre end mig. Vendepunktet var en koncert, jeg oplevede med trioen Bazaar, hvor Peter Bastian indtog hele rummet med sin entusiasme, sin musikalitet og sin fagot. Denne oplevelse satte dybe spor i mig og jeg måtte straks selv lære at spille fagot. 

Hvor har du studeret og hvordan har din karriere ført dig til Odense Symfoniorkester? 
Jeg startede med at spille fagot på Randers Musikskole hos solofagottist i Randers Kammerorkester, Søs F. Kjeldgaard, fra Odense. 
Siden på konservatoriet hos solofagottist i Det Kgl. Kapel, Mogens E. Mogensen fra Odense. 
I solistklassen på Konservatoriet studerede jeg hos Morten Østergaard, fra Odense Symfoniorkester.  
Måske har mine tre lærere, alle med rod i Odense, ubevidst ført mig til Fyns hovedstad.  

Hvilken musik vil du allerhelst spille? 
Alt klassisk orkestermusik hvor fagot og kontrafagot spiller en central rolle. Derudover holder jeg også meget af at spille kammermusik i min blæserkvintet, Opus Zoo. 

 Hvad er det største, der er sket indenfor musikken i din tid eller i din karriere? 
Alle de store produktioner med vores chefdirigent Pierre Bleuse gør indtryk på mig, og de store produktioner jeg spillede med tidligere chefdirigent Alexander Vedernikov har sat dybe spor i mig.  

Hvordan håber du, at andre får udbytte af din musiske indsats? 
Jeg håber, vores publikum får store oplevelser i Carl Nielsen salen og kan mærke, at vi på scenen forsøger at gøre det bedste, vi overhovedet kan hver eneste koncert.  

Hvilken komponist eller anden musiker beundrer du mest?
Stravinsky, Tchaikovsky og Carl Nielsen er tre komponister, som jeg synes har et rigtig godt blik for at skrive fantastisk orkestermusik, hvor fagotterne spiller en stor rolle.  

Hvad foretager du dig, når du ikke spiller musik? 
Når jeg ikke spiller musik, nyder jeg min fritid med familie og venner. Jeg bor sammen med min kone og vores tre børn i et gammelt hus, så der er altid nok at tage fat på. Jeg holder også meget af at løbe og træner gerne op til kortere eller længere motionsløb. Ellers interesserer jeg mig meget for dansk samtidskunst og elsker at besøge gallerier og museer.